Baklava Şerbeti Az Gelirse
Şerbeti az olan tatlıya tekrar şerbet yapılır mı?, Eğer şerbetlenmiş baklavayı buzdolabında saklarsanız tatlınız şekerlenir. Baklava şerbeti az gelirse tekrar şerbet hazırlayarak ilave yapabilirsiniz ama ekstra şerbette su oranını azaltmanız iyi olacaktır.
Şerbeti az olan tatlıya tekrar şerbet yapılır mı?
Şerbeti az olan tatlıya tekrar şerbet yapılır mı?,
Eğer şerbetlenmiş baklavayı buzdolabında saklarsanız tatlınız şekerlenir. Baklava şerbeti az gelirse tekrar şerbet hazırlayarak ilave yapabilirsiniz ama ekstra şerbette su oranını azaltmanız iyi olacaktır. Şerbetli tatlı şerbetini çekmezse ne yapılır?
Şerbetli tatlı şerbetini çekmezse ne yapılır?,
Eğer şerbet olmamasına rağmen tatlı kuruysa şerbeti az gelmiş demektir. Bu durumda biraz daha şerbet hazırlayıp sıcak şekilde tatlının üzerine gezdirip bekletebilirsiniz. Bir tepsi baklavanın şerbeti ne kadar olur?
Bir tepsi baklavanın şerbeti ne kadar olur?,
Tatlının şerbetini çekmesi için, oda sıcaklığında üstü açık bir şekilde bekletin. Tatlı bekledikçe, şerbeti çekebilir. Beklemenize rağmen çekmiyorsa, tatlınızı 100 dereceli fırında ortalama 15 dakika bekletin. Fırından çıkan hafif ısınmış tatlıyı tekrar oda sıcaklığında bekletin. Baklavanın kıtır kıtır olması için ne yapmalıyız?
Baklavanın kıtır kıtır olması için ne yapmalıyız?,
Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz. Baklavaya sonradan şerbet nasıl eklenir?
Baklavaya sonradan şerbet nasıl eklenir?,
Baklavanın taş fırında 45 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Taş fırında pişiremeyecekseniz de, evinizdeki fırını önceden 160 derece ısıtıp baklavayı fırında 40 veya 45 dakika kadar pişirmeniz lezzetli, çıtır çıtır bir baklava elde etmenize yardımcı olacaktır. Yumuşamış baklavaya ne yapılır?
Yumuşamış baklavaya ne yapılır?,
Eğer tatlınız şekerlendiyse yeniden şerbet yapılır ve soğuk tatlıya şerbet ılıkken şerbet ılık ılık dökülür. Böylelikle şekerler erir ve tatlınız kurtulur. Tatlınızın şerbetinin az gelmesi durumunda yeniden şerbet yapılır ve şerbet biraz ılıdıktan sonra baklavaya yavaşça yedirilir. Baklava şerbeti ne kadar sürede çeker?
Baklava şerbeti ne kadar sürede çeker?,
Bir diğer yöntem ise yeniden şerbet kaynatıp üzerine dökmek. Bu şekilde şekerler şerbetin etkisiyle eriyecek hem de baklavanız yeniden eski çıtırlığına kavuşacaktır. Şekerlenen baklavalarınızdan muhallebili bir tatlı da yapabilirsiniz. Soğuk tatlıya soğuk şerbet dökülür mü?
Soğuk tatlıya soğuk şerbet dökülür mü?,
Bu yüzden her iki malzeme de sıcak olmalıdır. 1 gece bu şekilde dinlenen tatlılar da şerbetini iyice çekmiş olur. Her katı tek tek açılan tatlı çeşitlerinde şerbet ocaktan alınarak ılık kıvama getirilir ve sıcak tatlıya ılık şerbet dökülür. Bu durumlarda şerbeti bekletme süresi oda sıcaklığına bağlı olarak değişir. Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökülürse ne olur?
Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökülürse ne olur?,
Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olmasına dikkat etmeden birbirlerine kavuşmalarına izin veriyorsunuz. Şerbetli tatlıların altın kuralıdır bu. Tatlı sıcakken bir köşede oda sıcaklığında soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökeceksiniz ki tatlı dağılmasın, o şerbet her yerine işlesin. Baklavanın şerbeti kaça kaç olmalı?
Baklavanın şerbeti kaça kaç olmalı?,
Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi sıcak olduğunda, tatlınız hamur olabilir. İkisinin de soğuk olma durumunda, şerbetiniz çekmez. Bunun yanında, baklava gibi tatlılarda, tatlı güzel pişerse hem şerbet hem de baklava sıcakken dökülür. Baklava mı sıcak olmalı şerbet mi?
Baklava mı sıcak olmalı şerbet mi?,
Örneğin 5 su bardağı un ile yaptılan bir baklava için yaklaşık 5su bardağı su ve 5 su bardağı şeker kullanarak yapılan bir şerbet ideal olur. Bir tepsi baklavaya kaç bardak şerbet gider?
Bir tepsi baklavaya kaç bardak şerbet gider?,
Şekerpare gibi kurabiyeyi andıran şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Ancak baklava gibi yufkalı tatlılarda tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir.